Home Nieuws Delegatie van het Kabinet van Aruba bij laatste afscheid Mena Maduro

Delegatie van het Kabinet van Aruba bij laatste afscheid Mena Maduro

Nieuwsbericht

In de St. Lucas Kerk in Tilburg heeft een mis plaatsgevonden ter afscheid van Filomena (Mena) Maduro. Jarenlang heeft Mena gediend als voorzitter van de vereniging Nos Baranca, die onder andere elk jaar het San Juan/Dera Gai Festival organiseerde.

Vele mensen waren aanwezig bij deze speciale ceremonie, waaronder de Gevolmachtigde Minister mr. Ady Thijsen, directeur van het Kabinet van Aruba Joselin Croes LL.M. MSc., Nuris Dabian, mr. Shandra John, Ivonne Navas, Sidney Kock en Anthony Giel.

Gezien de nauwe band die Mena als voorzitter van Nos Baranca had met het Kabinet van Aruba, kreeg Minister Thijsen de gelegenheid om een toespraak te houden. De heer Thijsen verwees in zijn toespraak naar de geschiedenis van Nos Baranca, die werd opgericht op 3 december 1989. In de beginperiode was Mena als vrijwilliger betrokken bij Nos Baranca. De vereniging had als doel het opkomen voor de belangen en het bieden van ondersteuning aan de Arubaanse gemeenschap in Tilburg en omgeving.

“Na haar toetreding tot het bestuur van Nos Baranca, werd Mena in 1993 voorzitter. Mena heeft meer dan dertig jaar gestreden voor de belangen van Arubanen en maakte het mogelijk dat de Arubaanse gemeenschap hun cultuur kon vieren via activiteiten zoals het San Juan/Dera Gai Festival. Daarnaast organiseerde ze andere sociale en educatieve activiteiten. Mena stond altijd klaar om mensen te helpen. Ze was scherp, energiek, verantwoordelijk en behulpzaam. Mena had een groot hart. Op momenten dat er onvoldoende financiering was om het San Juan Festival te organiseren, droeg Mena bij uit eigen zak om ervoor te zorgen dat het Festival toch kon doorgaan. Daarbij kon ze altijd rekenen op de steun van haar echtgenoot en kinderen,” aldus Minister Thijsen.

De minister vervolgde door te zeggen dat Mena contact had met verschillende organisaties, met de gemeente Tilburg en zeker ook met het Kabinet van Aruba. Voor velen fungeerde Mena als adviseur. Minister Thijsen: “Velen van ons hier in Nederland, maar vooral in Tilburg en in het bijzonder studenten, hebben Mena van dichtbij leren kennen. Veel van hen zijn teruggekeerd naar Aruba en bekleden nu hoge posities in de Arubaanse samenleving. Aan de andere kant wist Mena zich ook in te zetten voor de Nederlandse gemeenschap. Ze werkte bij verschillende instanties in Tilburg en was beheerder van verschillende buurtcentra in Tilburg. Zo raakte ze bekend bij veel mensen. Eén ding dat Mena ons leerde, is om trots te zijn op onze Arubaanse cultuur, en tegelijkertijd ook deel te zijn van de Nederlandse samenleving. Mena was een voorbeeldige persoon die we nooit zullen vergeten,” aldus de woorden van de Gevolmachtigde Minister van Aruba, Ady Thijsen, tijdens de mis ter afscheid van Mena Maduro.

Zo werd eer betoond aan Mena Maduro, een zeer geliefd persoon in Tilburg en in de Arubaanse gemeenschap in Nederland. Ook als iemand die de Arubaanse cultuur altijd hoog in het vaandel droeg en veel heeft gedaan om deze te bevorderen en te behouden binnen de Arubaanse gemeenschap in Nederland.Mena_001Mena_002Mena_003