Home Nieuws Kabinet van Aruba overhandigt “Handboek voor Arubaanse studenten in Nederland” aan alle studenten die net zijn aangekomen.

Kabinet van Aruba overhandigt “Handboek voor Arubaanse studenten in Nederland” aan alle studenten die net zijn aangekomen.

Nieuwsbericht

Aan het begin van dit jaar heeft het Kabinet van Aruba een enquête gehouden onder alle Arubaanse studenten in Nederland. Uit de enquête bleek duidelijk dat onze studenten veel informatie missen voordat ze naar Nederland komen, maar ook over hoe ze moeten studeren, wonen en werken in Nederland.

Ze gaven aan dat er een gebrek aan informatie is over verzekeringen, DUO-leningen, Ov-kaarten, studiefinanciering, inschrijving bij de gemeente, tips om minder uit te geven in Nederland, tips om hulp te krijgen van hun school en decanen, hoe een woning te vinden, enzovoort. Daarnaast wilden ze meer weten over de relatie van Aruba binnen het Koninkrijk en over het Statuut van het Koninkrijk der Nederlanden voor het geval andere studenten hen hiernaar zouden vragen. Een andere vraag was wat het Kabinet van Aruba en de mentoren doen en hoe zij contact kunnen opnemen met de studenten.

Op basis van de resultaten van de enquête en wat de studenten aangaven aan informatie te willen ontvangen, is het Kabinet begonnen met het samenstellen van een “handboek” met relevante informatie voor alle studenten die naar Nederland gaan of willen gaan studeren. Het heeft vier maanden geduurd om dit af te ronden dankzij de grote samenwerking tussen Gilner Dirksen van het bureau van de Minister van Onderwijs en Sport en Indirah Burke van het Kabinet van Aruba. Het “handboek” bestaat uit 5 hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk legt uit over het Kabinet, de relatie binnen het Koninkrijk en het Statuut van het Koninkrijk der Nederlanden, het tweede hoofdstuk gaat over het wonen, studeren en werken in Aruba, het derde hoofdstuk behandelt het wonen, studeren en werken in Nederland, verzekeringen in Nederland en een Q&A-sectie. Op 5 en 6 augustus is dit “handboek” via een QR-code uitgedeeld aan alle studenten die in Nederland zijn aangekomen. De directeur van het Kabinet van Aruba, Joselin Croes LL.M, nodigt alle ouders, decanen, studenten en iedereen die studenten begeleidt uit om kennis te nemen van de inhoud van dit handboek om op de hoogte te zijn van alle veranderingen die Nederland heeft geïntroduceerd voor onze studenten. Je kunt de QR-code vinden op de website van het Kabinet op www.kabinetaruba.nl.

Met dit handboek voldoet het Kabinet di Aruba aan zijn taak om alle studenten correct te informeren over alles wat ze kunnen verwachten als ze gaan studeren in Nederland.