Home Nieuws Ambassadeur van Nederland bij de Verenigde Naties bezoekt Minister Thijsen

Ambassadeur van Nederland bij de Verenigde Naties bezoekt Minister Thijsen

Nieuwsbericht

Onlangs ontving de Gevolmachtigde Minister mr. Ady Thijsen een bezoek van Lise Gregoire-van Haaren, die binnenkort de functie gaat bekleden als Permanent Vertegenwoordiger (ambassadeur) van Nederland bij de Verenigde Naties in New York.

Mevrouw Gregoire-van Haaren is momenteel directeur van de Directie Integratie Europa (DIE) bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Voordat zij deze functie vervulde, was mevrouw Gregoire-van Haaren van 2016 tot 2019 plaatsvervangend Permanent Vertegenwoordiger van Nederland bij de Verenigde Naties, inclusief de periode waarin Nederland lid was van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

Na haar studies aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en aan de École Nationale d’Administration in Parijs en Straatsburg, bekleedde Gregoire-van Haaren diverse diplomatieke functies in Brussel en Parijs.

Tijdens het aangename beleefdheidsbezoek heeft Minister Thijsen mevrouw Gregoire-van Haaren geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen in Aruba en haar alle succes toegewenst in haar nieuwe functie bij de Verenigde Naties in New York. Bij deze gelegenheid overhandigde Minister Thijsen het jaarverslag 2023 van het Kabinet van Aruba aan mevrouw Gregoire-van Haaren.