Home Nieuws Ambassadeur van Guatemala op bezoek bij minister Thijsen

Ambassadeur van Guatemala op bezoek bij minister Thijsen

Nieuwsbericht

De ambassadeur van Guatemala in Nederland, Ana Christina Rodríguez Pineda, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan de Gevolmachtigde Minister van Aruba mr. Ady Thijsen.

Tijdens het gesprek sprak minister Thijsen over zijn visie om te komen tot meer samenwerking tussen het Kabinet van Aruba en de ambassades in Nederland. Ambassadeur Rodríguez Pineda gaf aan dat zij van plan is om volgend jaar een werkbezoek aan Aruba te brengen.

Vóór haar benoeming in Den Haag bekleedde ambassadeur Rodríguez Pineda de functie van chef-staf bij het “International Residual Mechanism for Criminal Tribunals” en ook bij het Joegoslavië Tribunaal in Den Haag. Tussen 2006 en 2015 vervulde ambassadeur Rodríguez Pineda verschillende functies bij de Permanente Vertegenwoordiging van Guatemala bij de Verenigde Naties in New York.

Na haar rechtenstudie aan de Universidad Francisco Marroquín in Guatemala, de Columbia University in New York, en de Universiteit van Leiden, werkte ambassadeur Rodríguez Pineda als advocaat.

Als aandenken en waardering voor het aangename bezoek overhandigde minister Thijsen een Arubaanse sjaal aan ambassadeur Rodríguez Pineda.